PC SERVIS Zadar
javite nam se mobitelom
Nazovite i dogovorite
Mob. 092 3600 560

Instaliranje Windowsa 7 - da ili ne?

Uvod - koji operativni sustav odabrati : Windows XP,Windows Vista ili Windows 7?

Windows Vista operativni sustav podržava dosta novih tehnologija u odnosu na prethodnika – Windows XP. Nasljednik Windows XP operativnog sustava(Vista) ima napredak u funkcionalnosti i dizajnu, a napredak ima svoju cijenu u zahtjevnijim računalnim resursima – što će reći – potrebno je imati dobar hardver da bi softver dobro radio. Kada se radi performansi rada računala isključe svi dodatni efekti Windows Vista i Windows 7 po izgledu i načinu korištenja sliče na Windows XP ali dobivamo svakako pouzdaniji i stabilniji operativni sustav.

Nasljednik Viste, porodice operativnih sustava namijenjeni računalima za osobnu uporabu, je Windows 7 operativni sustav.

instaliranje windows 7 zadar

Instalacija Windows 7 doprinosi u pogledu kvalitete generiranih slika i sklopovskog ubrzavanja multimedijalnih zapisa, što podrazumijeva podršku novoj generaciju grafičkih kartica koje će moći potpuno iskoristiti ovaj API (Application Programming Interfaces), odnosno sučelje prema korisniku.

Operativni sustav Windowsi 7 dizajnirani su na temelju povratnih informacija korisnika sa uvrštenim stotinama poboljšanja. Windows 7 pojednostavljuje način na koji se koristi računalo i način na koji se računalo povezuje sa svijetom.

windows 7 zadar

U operativnom sustavu Windows 7 osnovni zadaci su jednostavniji no ikada. Omogućeno je jednostavno dijeljenje glazbe, dokumenata, pisača i svega ostralog sa drugim računalima u vašoj kući na kojima je instaliran sustav Windows 7. Opcija Search je unaprijeđena u svrhu kvalitetnijeg pretraživanja mapa i podmapa. Vizualni predpregledi programske trake grafički prikazuju koji su programi otvoreni, a skočni popisi pokazuju nedavno otvorene datoteke putem klika desnom tipkom miša.windows 7 zadar

Ono što je vrlo bitno je da računalo funkcionira pouzdano. Windows 7 je dizajniran tako da omogući lakši prelazak u stanje mirovanja i brzo vraćanje u akticno stanje. Windows 7 podržava najnovija dostignuća na području razvoja računalnog hardvera, za primjer ću uzeti 64-bitno računalstvo i višejezgrene procesore, a poboljšano je upravljanje memorijom koje olakšava iskorištavanje punih performansi hardvera.


Zaključak: Naša preporuka je DA za prelazak na noviji operativni sustav, pod uvjetom da imate dovoljno snažno računalo jer dobivate stabilnost, funkcionalnost, dizajn, podršku za novi hardver, bolje iskorištavanje performansi. Ukoliko se dvoumite slobodno nam pošaljite informativni upit na serviszd@gmail.com te ćemo vas rado savjetovati koji operativni sustav odabrati na temelju vaše konfiguracije.


početna stranica - pc servis zadar

PCSERVIS-ZADAR.COM preporučuje korištenje isključivo legalnog software-a (uključujuči i OS Windows spomenut u ovom tekstu) te se ovim pismenim putem ograđuje od bilo kakve povezanosti ili problemima vezano uz nelegalni software.